Behandelde lesstof:
Beste ouder,

Vandaag hebben wij met Sara vooral aandacht besteed aan de tafels (keersommen). Wij zijn begonnen met het maken van opgave 3 op bladzijde 28. Sara vond het lastig om te zien dat zij de tafels moest toepassen bij de tabellen. Wij zijn daarom eerst gaan werken aan de tafels die zij minder goed beheerst. De tafels van 1,2 en 10 heb ik gecontroleerd. Sara beheerst deze tafels voldoende, ook als het door elkaar wordt gesteld. Vervolgens hebben we de tafel van 3 overgenomen en door elkaar behandeld. De tafel van 3 beheerst zij ook. De tafels van 4 en 5 vond zij iets lastiger. Beide tafels kan zij wel op de normale volgorde behandelen (4×5 en 4×6 vergeet ze soms wel). Door elkaar gaat soms wat moeizamer.
Hier zullen we de volgende week aan verder werken.

Ook hebben we gewerkt aan de opgaves van bladzijde 29. Het ging hier om geldopgaves. Sara vindt het werken met centen iets lastiger dan het werken met geldbrieven. Het wisselen van munten vindt ze moeilijker, vooral het werken met 5 cent. Opgaves maken waarbij ze moet kijken naar hoeveel cent ze terug moet krijgen, vond ze makkelijk.

De concentratie van Sara was vandaag iets minder. Ze wilde heel veel vertellen en minder werken. Toch heeft ze wat ze moest maken goed gemaakt.

Volgende week zullen we verder werken met de tafels en ook werken aan klokkijken.

Huiswerk voor volgende week:
bladzijde 31 eerste opgave