Behandelde lesstof:
Beste ouders,

Zowel Najib als Sara waren te laat vandaag. Ze zijn na ca. 16:15 komen opdagen. Dit heeft helaas wat tijd gekost. Hieronder een overzicht van wat er vandaag is behandeld in de les.

Sara:
Allereerst bedankt voor de notitie die u Sara heeft meegegeven. Ik heb dit meegenomen tijdens de les. We zijn begonnen met het oefenen van de tafels. We hebben gekeken verhaaltjessommen waar de tafels in verschuild waren. Dit is namelijk ook de manier van toetsing die in de cito terugkomt. Sara heeft moeite met de grotere keersommen. Dus 3 x 4 lukt aardig, maar 8 x 4 wordt wat lastiger. hier hebben we aan gewerkt. Sara vindt het makkelijker als ze het voor haar zelf uittekent. Uit het hoofd wil niet altijd lukken.

Vervolgens hebben we gewerkt aan de plus- en minsommen. Sara heeft gewerkt met grotere getallen. Zij vond de minsommen lastig. We hebben geprobeerd deze sommen op te lossen met behulp van splitsen en de getallenlijn. Dit hielp beter.

Najib:
Najib heeft deze week weer gewerkt met de plus- en minsommen. Vorige week hebben wij gewerkt met erbij/eraf 10,20 en 30. Najib deed het toen goed. Deze week leek het alsof hij het weer vergeten was. Het oplossen van de sommen ging moeizaam. Ook met het werken van andere getallen ging moeilijk. We hebben hier vandaag veel aandacht aan besteed.

Huiswerk voor volgende week:
Geen.