Veelgestelde vragen

Finaal Eductie stelt altijd de leerlingen centraal. Wij nemen kinderen serieus en al onze afdelingen werken positief en oplossingsgericht. Ons doel is om kinderen weer zelfstandig en actief schoolwerk te laten maken. En uiteraard op een leuke en effectieve manier.

Wij geven bijles vanaf groep 3 tot en met de laatste jaar van de universiteit.

Finaal Educatie verzorgt bijlessen voor alle vakken op de middelbare school, van bijvoorbeeld Engels in de eerste klas tot en met Wiskunde in vwo 6. In overleg kunnen kinderen ook bijlessen volgen om te leren plannen of een andere specifieke leervaardigheid te oefenen.

De leerlingen van groep 3 t/m 8 maken een intaketoets. Aan de hand van zijn/haar score wordt het kind in een klas verplaatst. De leerlingen van het  Voorgezet onderwijs worden aan de hand van hen tekortvakken ingedeeld.

Ja, de leerlingen zijn zeven dagen per week welkom; in het weekenden zelfs tot acht uur ’s avonds.

De bijlessen worden gegeven door ervaren begeleiders van Finaal Educatie, die gespecialiseerd zijn in het vak waar uw kind hulp bij nodig heeft.

De klassikale lessen worden gegeven op onze eigen vestiging. Bij privélessen kunt u zelf kiezen of u thuis les wilt, of bij ons op de vestiging.

De bijlessen duren doorgaans twee uur. In de tussentijd hebben de leerlingen een pauze van 10 minuten.

Onze klassen bestaan uit maximaal acht of twaalf leerlingen. Zo krijgt uw kind veel aandacht en persoonlijke begeleiding.

U kunt via onze website  https://finaaleducatie.nl/afspraak-maken/ een afspraak maken en langs komen voor een kosteloos vrijblijvend intakegesprek. In het intakegesprek worden de behoeften van uw kind besproken en wordt overlegd bij welke aanpak uw kind de meeste baat heeft.

Finaal Educatie werkt in Den Haag met meer dan twintig scholen samen. Om uw kind beter te kunnen ondersteunen houden wij regelmatig (afhankelijk van het gekozen pakket) contact houden met de school. Tenzij anders afgesproken is.

Ja, bijlessen kunnen in de meeste gevallen heel snel geregeld worden en starten. Door ons grote bestand aan ervaren en gemotiveerd begeleiders, kunnen we snel een goede match maken.

Voor de tarieven kunt u terecht naar: https://finaaleducatie.nl/tarieven

Ja, de docent en de intern begeleider hebben regelmatig overleg. Daarnaast maken de leerlingen (groep 4 t/m 8) om de drie maanden een voortgangstoets (in totaal 3 per jaar). De resultaten van de toetsen worden altijd met de ouders op ons locaties gesproken.

U kunt uw kind gemakkelijk en snel afmelden via de website. Hiervoor dient u via uw willekeurige web browser te surfen naar https://finaaleducatie.nl/ en voert u de volgende stappen uit:

  1. Rechts bovenin klikt u op tabje “Voor ouders”
  2. Hierna klikt u op “Afwezigheid melden”

U bent nu op de pagina “Afwezigheid melden”  https://finaaleducatie.nl/afwezigheid-melden/

  1. Voer het leerling nummer in van uw kind (deze kunt u vinden in de lesoverzichten).
  2. Kies vervolgens voor welke sessie u uw kind wilt afmelden.
  3. Klik op “Meld afwezigheid” en uw afmelding wordt automatisch verwerkt in ons systeem.

(Tip: u kunt ook direct surfen naar https://finaaleducatie.nl/afwezigheid-melden/ en stappen 3 t/m 5 uitvoeren).

Helaas is het niet mogelijk om de afmeldingen telefonisch of  via de mail door te geven. Afmeldingen via de mail en telefonie worden niet  behandeld en zal als ongeoorloofd worden gekenmerkt. Ongeoorloofde absentie voor een les mag niet ingehaald worden. In uitzonderlijke situaties kan in overleg anders overeengekomen worden.

Uiteraard is het mogelijk om lessen in te halen waarvoor een leerling geoorloofd absent is gemeld, zoals bij de methode beschreven ”Hoe kan ik mijn kind ziekmelden voor de lessen?”. 

Lessen waarvoor uw kind ongeoorloofd absent staat gemeld kunnen niet ingehaald worden.

Wij adviseren u om hiervoor een kort gesprek in te plannen via https://finaaleducatie.nl/afspraak-maken/ (kies voor bestaande leerling). U kunt bij de opmerkingen uw voorkeur geven aan een fysieke of telefonische afspraak.

Let op: indien u niets invult, verwachten wij u fysiek aanwezig te zijn!

Wij adviseren over het algemeen te bellen tussen 11:00 en 17:00. Indien er niet wordt opgenomen, kunt u een telefoon terug verwachten. Vermijd zoveel mogelijk om tijdens de lestijden te bellen of in weekenden.